Уил Смит шамаросва Путин върху графити в Лос Анжелис

Красимир Крумов 22 април 2022 в 10:00 2378 0

Графити, изобразяващо сцена, в която Уил Смит шамаросва руския президент Владимир Путин, се появи върху сграда на Мелроуз авеню 7753 в Лос Анжелис.

Стенописът възпроизвежда случката от Нощта на Оскарите, в която Смит излезе на сцената и удари шамар водещия на церемонията Крис Рок заради неуместна шега със съпругата му Джейда Пинкет-Смит. Физическите действия бяха съпроводени от крясък на Уил Смит към комика да не произнася името на жена му с шибаната си уста. В този случай Смит крещи на Путин: Не споменавай Украйна с шибаната си уста. 

Рисунката е работа на базирания в Лос Анжелис уличен художник Тод Гудман, подписващ се като 1goodhombre. Както повечето улични артисти, чиито инструмент са спреят и цветовете, 1goodhombre пазеше самоличността си анонимна. С нахлуването на Русия в Украйна уличните художници в Южна Калифорния се мобилизираха и започнаха визуална съпротива срещу войната и режима на Путин.

Точно тогава и Тод Гудман - с риск да бъде арестуван, излезе от анонимност, за да се включи с лицето си в набирането на средства за украинските бежанци.

1goodhombre обясни, че е наясно с рисковете от арест или глоби за понякога незаконните му улични произведения, но тези рискове са нищо пред възможността да помогне. Гудман е мотивиран частично и от своите корени, предците му емигрират в САЩ през XIX век от района на Украйна.

„Въпреки че тази рисунка може да изглежда доста агресивна, тя е такава, каквито са вътрешните усещания на много хора днес.“ – казва артистът. Муралът от Мелроуз авеню има и QR код, чрез който подкрепящите Украйна и украинците могат да направят и дарение за бежанците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови