Ударена е казарма в украинския град Николаев, десетки са убити

Мая Младенова 19 март 2022 в 15:41 3983 3

Поне 80 войници са убити при руски удар над казарма в покрайнините на украинския град Николаев в петък вечерта. 

Това съобщава Би Би Си, като се позовава на белгийския журналист от HLN Робин Рамакерс, който е на място. Според Франс прес загиналите са поне 50. 

Съобщава се за 57 ранени, откарани в три болници. Продължава разчистването на отломките.

По време на удара в казармата е имало около 200 войници.

За атаката алармира снощи депутатът от Украйна Олексий Гончаренко пред Би Би Си. По думите му е извършен обстрел с руски крилати ракети "Калибр".

Украинските власти не дават точни данни за броя на загиналите при този въздушен удар. В същото време в днешната сводка техният генщаб съобщава, че в боеве край Николаев в последните два дни руснаците са загубили над 200 души личен състав.

Ръководителят на градската администрация Александър Сенкевич заяви, че тъй като руските войски са обстрелвали от територията на съседната Херсонска област, градът дори не е успял да задейства навреме въздушната тревога.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

19.03 2022 в 19:17

Да, в миналото 79-а аеромобилна, известна в народа като аеромогилна. А па на руски "могила" е гроб. Задето я бяха пребили още през 14-та в Донбас.

600

3

KAMINO

19.03 2022 в 18:54

Киев мълчи за поражението на 79-та въздушно-десантна бригада на Въоръжените сили на Украйна.
Белгийският VTM News пише, че броят на загиналите, открити между развалините в базата на 79-та въздушно-десантна бригада на Въоръжените сили на Украйна в Николаев е най-малко 80 души, но много повече тела са заровени под руините на казармата.
"Извадени са поне 50 тела, но не се знае колко остават под развалините", разкрива военнослужещ, който смята, че при ударите може да са загинали повече от 100 души.


Това подразделение е "известно" с военни престъпления в Донбас от 2014 г.