Участниците в немския 'Биг Брадър' не знаят за пандемията от коронавирус

Заразените в Германия са близо 7000, а смъртните случаи са 14

OFFNews Последна промяна на 17 март 2020 в 13:56 4288 0

Участниците в немското издание на риалитито „Биг Брадър“ не знаят за пандемията от коронавирус. Те са влезли в къщата повече от месец преди регистрирането на първите случаи на COVID-19 извън първоначалното огнище – град Ухан, съобщава Би Би Си, цитиран от Бтв.

Освен това четирима души, които влязоха в къщата на 9 март, получават указания да не говорят за коронавируса. 

В момента в Германия потвърдените случаи на заразата са близо 7000, а смъртните случаи са 14. Страната затвори границите си с Франция, Австрия, Дания, Люксембург и Швейцария.

Участниците ще бъдат информирани за пандемията на живо тази вечер след критики в социалните мрежи, че телевизия SAT 1 не известява на участниците за извънредната ситуация. Решението на телевизията да съобщи какво става извън къщата е взето след консултации с близки на участниците. Те ще могат да задават въпроси към водещия и лекаря на предаването и ще видят видео на близките си.

Политиката на SAT 1 позволява състезателите да се информират за външния свят само ако близък роднина или приятел почине. 

В кандското издание участниците започнаха да се усъмняват, че нещо се случва, тъй като от 12 март не чуват публиката, която обикновено е събрана в студиата, при които се гласува изгонването на участник.

Въпреки това от продуцентската компания „Глобъл ТВ“ са решили да дават актуална информация на хората в къщата и са ги успокоили, че близките им са в добро здраве.

В Бразилия 20-тото издание на „Биг Брадър“ тече от 21 януари и се очаква да продължи до края на април. Би Би Си пише, че и там най-вероятно участниците не знаят за COVID-19, но има опити, които целят да се установи дали те ще бъдат информирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови