Трюдо обяви, че със съпругата му се разделят

OFFNews 03 август 2023 в 16:44 1865 0

Софи и Джъстин Трюдо

Снимка Getty Images

Софи и Джъстин Трюдо през януари 2023 г. в Мексико

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо и съпругата му Софи Грегоар Трюдо се разделят, съобщи министър-председателят в Инстаграм в сряда.

Трюдо заяви, че със съпругата му са взели решението след "много смислени и трудни разговори".

"Както винаги, ние оставаме близко семейство с дълбока любов и уважение един към друг и към всичко, което сме изградили и ще продължим да изграждаме", написа той.

Трюдо помоли да се зачита личното им пространство заради доброто на децата им.

Кабинетът на министър-председателя обяви, че двойката е "подписала споразумение за законна раздяла".

"Те са работили, за да гарантират, че са предприети всички законови и етични стъпки по отношение на решението им да се разделят, и ще продължат да го правят и занапред", се казва в изявление.

Семейство Трюдо се запознават в Монреал и сключват брак през 2005 г. Двойката има три деца - синовете Ксавие и Адриан и дъщеря Елла-Грейс.

Миналата година, по повод годишнината им, Софи Трюдо написа в Инстаграм: "Заедно сме от 19 години, женени сме от 17, преминахме през слънчеви дни, силни бури и всичко между тях, но все още не е свършило. Всички знаете, че държа да съм честна: дългосрочните връзки са предизвикателство в много отношения. Те изискват постоянна работа, гъвкавост, компромиси, жертви, отдаденост, търпение, усилия и още много други неща. Никой от нас не е съвършен и затова няма съвършена връзка, но любовта е истинска само когато ви пази, освобождава и ви кара да растете. Omnia Vincit Amor (от лат. - Любовта побеждава всичко, б.р.)."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика