Трима загинаха при руски обстрел над Харков, сред жертвите е и дете

OFFNews 20 юли 2022 в 10:45 1174 1

Харков
Обстрелът над Харков.

Трима души са загинали в резултат на обстрел над Харков тази сутрин. Това съобщи в своя канал в Телеграм председателят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов.

"За съжаление, в резултат на сутрешния обстрел от страна на окупаторите на Салтовския район на Харков загинаха 3 души, сред които момче на 13 години, мъж и жена. Ранена е 72-годишна жена", пише той.

Данните от регионалния център за спешна медицинска помощ се актуализират, добави ръководителят на OВА.

Тази сутрин руснаците за пореден път удариха преобладаващо рускоезичния Харков, а жителите на областния център бяха призовани да не излизат излишно на улицата.

По-рано анализатори от Американския институт за изследване на войната заявиха, че Путин вероятно е наредил превземането на Харков и на неокупираната част от Харковска област.

По-специално, анализаторите отбелязват, че от 26 юни руснаците се опитват да превземат Дементиевка, село северно от Харков, което е от ограничено значение за защитата на Русия срещу украинското настъпление.

Освен това украинското военно разузнаване публикува прихванат разговор, в който руски военен се оплаква, че командирът му е безразличен към загубите, тъй като иска само да стигне до Харков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

1

Mateevk

20.07 2022 в 11:23

Ако Путин се добере до Харков, може да го обяви за столица на "независима" Изт.Украйна с всички окупирани територии вътре и да инсталира като президент Янукович. Нещо по модела на ГДР, който Путин отлично познава като шпионствал там дълги години. И на картата ще се появят две Украйни - "лошата западна нацистка" Украйна и "добрата демократична руска" Украйна. И така се гарантира студена война с горещи изблици в продължение на десетилетия.