Трима убити и петима ранени в края на заложническата драма в Сидни (видео)

OFFNews 15 декември 2014 в 17:36 12749 15

Трима са убити, а най-малко петима души, сред които и един полицай, са ранени при нахлуването на австралийските спецчасти в кафенето "Lindt" в центъра на Сидни, което сложи край на заложническата драма, съобщи британският вестник "Гардиън".

Уточнява се, че мъжът, който държеше хората в заведението, е убит, защото се е конфронтирал с влезлите спецчасти. Загиналите заложници са мъж на 34 години и 38-годишна жена. Това съобщават от Би Би Си, позовавайки се на свои източници. 

Властите отказват все още официално да коментират състоянието на похитителя и заложниците. Единственото, което органите на реда могат да потвърдят, е че заложническата драма, продължила повече от 17 часа, е приключила.

Днес рано сутринта въоръжен мъж взе за заложници десетки хора в заведението във финансовото сити. В последствие похитителят беше идентифициран като Ман Харон Монис, бежанец от Иран с криминално досие. 

Около шест часа петима от заложниците успяха да излязат от сградата. Не беше ясно обаче дали са освободени, или са избягали.

49-годишният Монис е получил политическо убежище в Австралия през 1996 г. Той е стар познайник на полицията, като срещу него има повдигнати обвинения в сексуално насилие. Би Би Си допълва, че той е изпращал и гневни писма на близките на австралийски войници, загинали при военни операции зад граница. Терористът е бил на свобода под гаранция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!