Трима мобилизирани починаха в лагер в Свредловска обаласт - самоубийство, алкохол, спиране на сърцето

OFFNews 03 октомври 2022 в 17:18 5526 3

Мобилизирани руски войници

Снимка Виртуальный Каменск

Мобилизирани руски войници

Трима мобилизирани починаха в тренировъчен лагер на Министерството на отбраната в Свердловска област в село Порошино: един от спиране на сърцето, един от алкохол и един от самоубийство, съобщи порталът EAN.

"Да, потвърждавам, вече има трима починали. Единият мобилизиран мъж умира от пристъп, а другият се самоубива. Третият беше отписан и изпратен вкъщи, където почина веднага от цироза на черния дроб", разказва пред портала Максим Иванов, депутат от Държавната дума на Свердловска област, който поддържа връзка с командването на Еланския гарнизон.

Според омбудсмана на Свердловска област Татяна Мерзлякова двама мобилизирани мъже от Курганска област са загинали в  Порошино.

Смъртта на един от тях може да е свързана с пристъп на епилепсия на фона на алкохолно отравяне. Военни следователи разследват причината за смъртта на другия, а военният прокурор на гарнизона в Еланск наблюдава случая", заяви омбудсманът по правата на човека.

По информация на Телеграф канал "База" сутринта на 1 октомври в столовата на военния център за обучение на танкове е намерен мобилизиран мъж, който се е самоубил. Името на починалия мъж е Владимир Потанин, той е на 46 години, живее в Курган и е бил мобилизиран на 26 септември.

По-рано в селището Порошино, където се намира учебният център на Министерството на отбраната "Йелан", беше въведен сух режим. Причината е масово меле, организирана от пияни мобилизирани войници.

Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия сутринта на 21 септември. Първите мобилизирани са пристигнали днес на територията на така наречената ЛНР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

3

Того

04.10 2022 в 05:08

Тия и омбудсман ли имат? Голям цинизъм!

-1650

2

ob1

03.10 2022 в 17:49

А путкин кога? :)

345

1

Джендо Джедев

03.10 2022 в 17:41

Тия взеха да дават фира още преди да са тръгнали, бе!
 
X

Да помогнем на украинските деца!