Трима души загинаха при умишлен руски обстрел на евакуационен автобус в Херсонска област

OFFNews 02 август 2022 в 10:41 1367 0

С унищожения напълно автобус са се опитвали да се евакуират седем цивилни, трима са загинали при руския обстрел

Снимка УНИАН

С унищожения напълно автобус са се опитвали да се евакуират седем цивилни, трима са загинали при руския обстрел

Трима души са загинали при обстрел на евакуационен автобус в Херсонска област, съобщи говорителят на оперативното командване „Юг“ Владислав Назаров. За смъртоносния инцидент съобщи първо в понеделник началникът на военната администрация на Кривой рог Александър Вилкул, а във вторник стана ясно, че жертвите вече са три, а автобусът е поразен от руска ракета. Украинската страна смята, че попадението е целенасочено, посочва УНИАН.

В понеделник с червен автобус от района на окупираното от руснаците Староселие се опитали да се евакуират седем цивилни. Край село Долговое по автобуса почти от упор е била изстреляна противотанкова управляема ракета. Автобусът е унищожен, първоначално се съобщаваше за двама загинали и за петима настанени в болницата в Кривой рог, от които за единия се знаеше, че е в изключително тежко състояние.

Във вторник първият заместник-ръководител на лоялния към Киев областен съвет Юлий Соболевски написа в телеграм канала си, че атаката е умишлена.

„Разстрелът на автобуса в Херсонския край не може да бъде нечия грешка.“ – смята Соболевски. Според него броят на хората, които всеки ден се опитват да напуснат окупираната от руснаците територия силно „чупи“ цялата картина за освобождаването от нацизма на украинския Юг и за щастливото местно население, жадуващо да се присъедини към руския свят.

„Затова направиха това, което единствено умеят – терор, заплахи, убийства. С украинците този номер не минава, твари. А за всеки погубен живот ще си платите напълно.“ – подчертава Юлий Соболевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!