Трети труп в апартамента на терористите в Сен Дени

OFFNews 20 ноември 2015 в 12:41 6214 3

Снимка EPA

Трети труп бе открит в апартамента в Сен Дени, където на 18 ноември се барикадираха терористи, издирвани във връзка с атентатите от 13 ноември в Париж.

Информацията бе съобщена от прокуроратурата на Париж. Информацията за пола на третия загинал е противоречива - британските медии пишат, че е мъж, френските - че е жена.

В същия апартамент беше убит заподозреният за организатор на нападенията, отнели живота на 129 души, Абделхамид Абауд, а жена камикадзе - Хасна Аит Булахсен - се взриви. Абделхамид и Хасна са братовчеди.

Днес бе потвърдено официално, че жената камикадзе е идентифицирана и тя е именно Хасна Аит Булахсен.

„Тялото на жена, открито тази нощ на улица „Корнийон“ (в Сен Дени) беше категорично идентифицирано, след сравнение на пръстови отпечатъци, това на Хасна Аит Булахсен, родена на 12 август 1989 г.“, гласи, прессъобщение на френската прокуратура, разпространено от медиите.

В апартамента са открити също паспортът на Хасна Аит Булахсен и ръчна чанта.

Спецоперацията започна рано сутринта на 18 ноември. От любителско видео, направено с телефон и излъчено от ABC News, се чува следния разговор между снайперист и жена в апартамента час след престрелката:

- Къде е твоят приятел? - силно вика един от полицаите.

- Не е мой приятел.

- Къде е?!

- Не ми е приятел!

- Оставете ме да изляза, ако обичате! Поне ме оставете да изляза! Господине, страх ме, страх ме е.

Няколко минути по-късно се чува силна експлозия.

Запис от този разговор излъчи и "Le Parisien". Публикуваме линк към видеото тук, но тъй като то може да ви се стори смущаващо, преценете дали да го отваряте.

Съседката Кристин (20 г.), цитирана от "Гардиън", разказва, че преди втората стрелба е видяла руса жена, за която се смята, че е Аит Булахсен, и я е чула да вика „помогнете ми, помогнете ми, помогнете ми“ към полицай, който й е заповядвал да вдигне ръцете си.

Остава неясно дали Хасна Аит Булахсен сама се е взривила или куршумите на френските снайперисти са взривили жилетката й, която е била опасана с експлозиви.

След атентатите и последвалата спецоперация в Сен Дени, при която бяха арестувани 8 души, антитерористични акции във връзка с атентатите от 13 ноември имаше също в Белгия и Швеция.

Белгийските власти арестуваха 7 души по подозрение за връзки с Билал Хадфи – един от атентаторите самоубийци в Париж. Шестима от задържаните бяха освободени ден по-късно. Седмият беше задържан за още 24 часа.

Още двама души също бяха арестувани в Белгия във връзка с атентатите в Париж. Един от тях беше освободен.

На 19 ноември и в Швеция беше извършен арест. Задържаният е иракчанин. Той е заподозрян в планирането на терористичен атентат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!