Тръмп завежда дела срещу фейсбук, туитър и гугъл заради цензура

OFFNews 07 юли 2021 в 19:25 1682 0

Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви, че завежда съдебен иск срещу Facebook, Twitter и Google като продължение на дългогодишната си битка за свобода на словото с технологични гиганти, които според него погрешно са го цензурирали, съобщи АФП.

"Днес, съвместно с America First Policy Institute, завеждам като представител на водещата класа голям иск срещу големи технологични гиганти, включително Facebook, Google и Twitter, както и техните изпълнителни директори Марк Зукърбърг, Сундар Пичай и Джак Дорси - три наистина приятни момчета“, каза Тръмп пред репортери в своя голф клуб в Бедминстър, Ню Джърси.

Най- големите технологични фирми в САЩ се превърнаха в "налагащи незаконна, противоконституционна цензура", добави 75-годишният републиканец, на когото беше забранено да публикува във Facebook и Twitter след обсадата на Капитолия от привърженици на Тръмп на 6 януари.

В началото на юни американската компания фейсбук обяви, че ще замрази за 2 г. профилите в социалната си мрежа на Тръмп, след като е констатирала, че той е подстрекавал към насилие преди смъртоносния щурм на Капитолия. Наказанието е започнало да тече на 7 януари. Това означава, че забраната изтича на същата дата през 2023 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови