Тръмп: Всичко се развива много добре. Байдън: Избираме надеждата

OFFNews 04 ноември 2020 в 01:38 3628 0

Снимка abcnews

Според екзит пол на CNN, Тръмп получава 66,5 процента в Индиана, докато Джо Байдън печели 31,4 на сто. В Кентъки настоящият президент Тръмп печели 65,7 процента срещу 32.7 процента за Байдън. В Ню Хемпшир – 61,5% за Тръмп, 38,5% за Байдън.

Изборите в Тексас, Филаделфия и Аризона „се развиват много добре“, заяви Доналд Тръмп и изрази увереност в победата. „Мисля, че навсякъде сме добре“, допълни той. По-рано днес Тръмп призна, че не е подготвил речта си:

„Засега не мисля за реч за признаване на загубата или за благодарствена реч. Надявам се, че ще ми се наложи само една от двете. Знаете, че е леко да се побеждава, но да загубиш никога не е леко. Това не е за мен“,

Джо Байдън заяви, че за него ще гласуват повече американци, отколкото когато и да било по-рано. Той призова поддръжниците си да изберат надеждата пред страха на изборите днес.

"Избираме надеждата пред страха, избираме истината пред лъжите, избираме науката пред измислиците", заяви Байдън.

Говорейки по мегафон пред неголяма група свои привърженици, събрали се на открито във Филаделфия, той обеща да вземе по-ефективни мерки срещу коронавируса, отнел живота на над 232 000 души в САЩ. Докато агитираше обаче Байдън направи няколко смущаващи грешки.

Той обърка внучките си и представи по погрешка на група избиратели своя син Бо, който почина през 2015 г:

"Представям ви моя син Бо Байдън. . . Представям ви моята внучка Натали", каза Джо Байдън, а всъщност прегърна друга своя внучка - Финеган. Осъзнал грешката си, кандидат-президентът на демократите продължи конфузно: "А, не, чакайте, това не е правилната." След това той прегърна истинската Натали - дъщеря на починалия преди пет години Бо Байдън.

Президентът републиканец Доналд Тръмп постави под съмнение умствените способности на своя съперник демократ, макар да не го нарече директно сенилен. Джо Байдън редовно прави гафове и грешки на езика, отбелязва Франс прес.

По-късно през изборния ден, вече в щата Делауер, Байдън отказа да направи прогноза за изхода от надпреварата, предаде Асошиейтед прес.

Кандидатът на демократите, който говори пред репортери, се аргументира, че е суеверен. Той все пак добави, че е "изпълнен с надежда". 

Кандидатката на демократите за вицепрезидент на САЩ Камала Харис отпътува за Уилмингтън, щата Делауер, където ще се присъедини вечерта към Джо Байдън, съобщи още Асошиейтед прес.

Харис прекара следобеда в оспорвания щат Мичиган. Говорейки в църква, тя припомни с колко малко е спечелил Тръмп в Мичиган преди четири години. Харис призова всеки от присъстващите избиратели да убеди поне двама души да гласуват.

Активисти масово се стичат до огражденията, близо до Белия дом. Полицаите в Ню Йорк пък обещаха да бъдат максимално строги и да арестуват всички, които тръгнат да унищожават чужда собственост, да грабят магазини и да нападат хора.

Американски федерален съдия нареди днес на пощенските служби в щати, смятани за ключови за изхода от президентските избори, да проверят за неизпратени бюлетини, съобщава БТА. Заповедта, издадена от съдия Емет Съливан от федералния окръг Колумбия, се отнася за райони в Пенсилвания и Флорида, както и за зони в редица други щати и градове.

Това е поредното решение на този съдия през последните дни в полза на групи за граждански права. Много щати ще признаят за валидни само бюлетини, получени по пощата до края на изборния ден днес. По данни на пощенските служби за около 300 000 изпратени от избиратели бюлетини все още няма потвърждение, че са били получени от изборните власти, отбелязва Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews