Тръмп: Търпението ни към Северна Корея приключи

OFFNews Последна промяна на 30 юни 2017 в 21:15 4352 4

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че ерата на "стратегическото търпение" на Вашингтон спрямо "безразсъдния и брутален режим" в Пхенян е приключила, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 

Той подчерта, че ракетно-ядрената програма на Северна Корея изисква "решителен отговор". 

Тръмп направи изявлението след среща с южнокорейския президент Мун Дже-ин в Белия дом.

"Ние работим в тясна връзка с Южна Корея и Япония, както и с други партньори от света, по серия от мерки - дипломатически, икономически и в сферата на сигурността, за да защитим нашите съюзници и нашите граждани от заплахата, позната като Северна Корея", посочи Тръмп.

Президентът на САЩ даде висока оценка на отношенията с Южна Корея и ги определи като "крайъгълен камък на мира и сигурността в тази много, много опасна част на света".

Без да назовава изрично Китай, Тръмп призова "другите регионални сили и всички отговорни държави" да подкрепят американските усилия за ефективно прилагане на санкциите срещу режима в Пхенян.

Тръмп каза още, че в момента САЩ предоговарят "сложното" търговско споразумение с Южна Корея с цел "да бъдат отстранени бариерите пред взаимната търговия и пред пазарния достъп". Той изрази удовлетворение от уверенията на своя южнокорейски гост, че смята да работи за това американските работници и компании, особено автомобилните производители, да бъдат третирани честно при сделките с Южна Корея.

Южнокорейският президент посочи, че само надеждната сигурност може да гарантира траен мир.

Затова "заплахите и провокациите на Северна Корея ще получат твърд отпор", подчерта Мун Дзе-ин.

Мун Дже-ин е поканил Тръмп и съпругата му Мелания да посетят Южна Корея тази година, като поканата му е била приета.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22188

2

Стефан

30.06 2017 в 23:27

Ъхъ. Само че Тръмп май още не е говорил с военните. Нито с историците. И сега го тресе синдрома на Големия Началник. Щом Е Казал - значи Така Ще Е!
А то няма да е, и Северна Корея по факта може да я нападне само коалиция между Русия и Китай, а не "коалиция на желаещите", предвождана от иванка тръмп в тежка дисменореа.

59993

1

Red or Dead

30.06 2017 в 22:03

....И что будем делать, може би и те ще “провеждат газова атака“......