Тръмп смекчи реториката за имиграцията

OFFNews 06 септември 2016 в 08:21 4847 4

Тръмп смекчи реториката за имиграцията

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп смени тона по въпроса за имиграцията. Той допусна възможността онези, които са в страната незаконно, да не бъдат принуждавани да се връщат в страните си на произход, за да получат легален статут. Запитан как се отнася към това да се даде легален статут на лицата, които първоначално са влезли в страната незаконно, но сега имат положителен принос в развитието на обществото, републиканецът отговори: "Не изключвам нищо. Ще вземем решение по този въпрос по-късно".

Кампанията на Тръмп до този момент премина в антимигрантската реторика. 

Съперниците в надпреварата за Белия дом Доналд Тръмп и Хилари Клинтън вчера се състезаваха за вниманието на медиите в своеобразен дуел - двамата дадоха едновременно пресконференции на борда на самолетите, с които пътуваха на предизборна обиколка в щата Охайо, съобщава БТА.

Тръмп, покани малка група репортери на борда на частния си самолет между две спирки от обиколката си в щата - нещо необичайно за него. Клинтън отбеляза дебюта на новия самолет на кампанията си, като пътува заедно репортери за първи път, откакто се кандидатира за президент, предаде Асошиейтед прес.

Клинтън заяви, че е загрижена "от достоверните съобщения за намеса на руското правителство в нашите избори". "Трябва да приемаме тези заплахи и атаки много сериозно", каза тя пред репортерите, които пътуваха заедно с нея от Охайо за Илинойс.
Клинтън отхвърли слуховете, че здравето ѝ може да попречи на способността ѝ да служи като президент. "Не се тревожа от конспиративни теории, те са толкова много, че им изгубих следата", каза Клинтън. Тя се бореше с упорита кашлица по време на речта си в Охайо по повод Деня на труда. Кашлицата отново я задави пред репортерите в самолета, но Клинтън им напомни, че според писмото от нейния лекар тя има "сезонни алергии". 

Тръмп заяви, че възнамерява да участва и в трите планирани кандидат-президентски дебати с Хилари Клинтън, въпреки слуховете, че иска да се измъкне. Вчера той заяви, че само ураган или друго природно бедствие биха могли му попречат. По думите му той с нетърпение очаква дебатите, че ги смята за важен елемент от кампанията и че дълг на всеки кандидат е да участва. Що се отнася до подготовката, Тръмп подчерта, че не вярва в репетициите, които са традиция за повечето кандидати. По думите му е виждал мнозина, които, след като са вложили толкова много усилия в предварителната подготовка, накрая "не могат зъб да обелят".

Първият дебат е насрочен за 26 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

3

sawall

06.09 2016 в 11:52

morkoff, Иди в някоя ферма в Алабама, Джорджия или Калифорния и ще видиш, че американските граждани не искат да берат ягоди, портокали и домати (за зелен боб да не говорим), мързи ги, парите са им малко. Почти всички работници са имигранти (много - незаконни) от Мексико и други средноамерикански страни. Ей за тези имигранти иде реч...

10564

2

ultra-73

06.09 2016 в 11:43

Д. Тръмп: Егати държавата, ако аз й стана президент:)!

14057

1

morkoff

06.09 2016 в 09:13

Американците са късметлии. Влезлите незаконно имали положителен принос в развитието на обществото.
Де ги намират тея незаконни емигранти?