Тръмп ще плати 200 000 долара гаранция, в четвъртък ще се яви в затвора в Атланта

В Джорджия бившият президент на САЩ е обвинен като мафиот - член на престъпна група

OFFNews 22 август 2023 в 08:01 1893 0

Доналд Тръмп

Снимка БТА/АП архив

Доналд Тръмп с гаранция от 200 000 долара

Съдия в щата Джорджия определи гаранция от 200 хиляди долара за бившия американски президент Доналд Тръмп по делото за подмяна на резултатите от изборите през 2020 година.

Адвокатите му са се съгласили, а споразумението предвижда още, че Тръмп не трябва да извършва действия по сплашване на обвиняеми или свидетели, публикации или споделяне на постове в социалните мрежи. 

Тръмп и още 18 обвиняеми по делото имат срок до обяд в петък да се явят в затвора на окръг Фултън в Атланта, столицата на щата, съобщи БТА. Четирима други обвиняеми по делото също ще внесат гаранция, варираща от 10 000 до 100 000 долара. 

Плащането на гаранция позволява обвиняемите да не бъдат поставени в предварителния арест. 

На 14 август повдигнаха обвинения на Тръмп и още 18 души за предполагаемите им неправомерни опити да постигнат подмяна на резултата от изборите през 2020 г., спечелени в този щат от настоящия президент демократ Джо Байдън. Те са съдени по закон за престъпления, извършени от организирана престъпна групи, който предвижда присъди от 5 до 20 години затвор.

Това е четвъртото обвинение срещу бившия президент, който отново се кандидатира за Белия дом и остава фаворит за първичните избори на Републиканската партия, посочва АФП.

По-късно днес телевизия Си Ен Ен съобщи, позовавйки се на собствени източници, че Тръмп все пак има намерение в четвъртък да се яви в затвора на окръг Фултън, предаде Ройтерс. Там той ще премине стандартна процедура при арест с претърсване, снимки и взимане на отпечатъци преди очакваното внасяне на гаранцията.

Самият бивш президент потвърди с пост в социалната си мрежа, че планира да се яви ден преди крайния срок, уточнява БТА. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!