Тръмп разкритикува кмета на Лондон, Тереза Мей го защити

OFFNews 05 юни 2017 в 21:58 5786 5

Американският президент Доналд Тръмп отново отправи критики към кмета на Лондон Садик Хан. Този път причината е изказване на Хан след атентата в британската столица, с което той се опита да успокои гражданите. 

След нападението Хан обяви, че ще има повече полицаи по улиците на Лондон в следващите дни. "Няма причина за тревога", допълни той. 

Тръмп обаче обяви изказването му за "жалко".

"Жалко оправдание на кмета на Лондон Садик Хан, който трябваше бързо да измисли нещо за изявлението си "няма причина за тревога". Традиционните медии работят усърдно за лансирането на на тази версия", написа Тръмп в Туитър, цитиран от БТА.

Тръмп обаче получи критики, че е извадил думите на Хан от контекста, тъй като те са се отнасяли за засиленото полицейско присъствие, а не за терористичната заплаха. 

След изявлението на Тръмп от пресслужбата на лондонския кмет обявиха, че Садик Хан има да върши по-важни неща от това да отговаря на туита на Тръмп, показващ недостатъчно добра информираност.

В спора се намеси и британският премиер Тереза Мей. Тя обяви, че е грешно Хан да бъде критикуван и го похвали за реакцията му на атентата, като подчерта, че той върши добра работа като кмет. 

"Мисля, че Садик Хан върши добра работа и е погрешно да се каже каквото и да било друго", заяви Мей на среща с избиратели в отговор на въпрос за нападките на президента на САЩ Доналд Тръмп срещу Хан.

Мей отказа да критикува Тръмп за изказванията му, но заяви, че е имала разногласия с него по въпроси като климатичните промени.

"Била съм критична към Доналд Тръмп преди. Не мисля, че той трябваше да се оттегли от споразумението за климата", каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12137

3

Буда Гоцев

06.06 2017 в 11:41

Кмет на Лондон с име Садик Хан ?!?! Още когато го избраха разбрах, че Западната цивилизация е обречена ! Единствената надежда е Тръмп да тръгне на световна война с радикалния ислям, а Путин да го подкрепи !
 
X

Да помогнем на украинските деца!