Тръмп призна, че синът му се е срещал с руска адвокатка, предложила компромати за Клинтън

OFFNews 06 август 2018 в 12:23 2624 0

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призна, че синът му Доналд Тръмп-младши се е срещнал с руска адвокатка през юни 2016 г., за да получи компрометираща информация за Хилари Клинтън.

Според Тръмп обаче тази среща е била напълно законна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Той написа в Туитър: "Фалшивите новини съобщават чиста измислица - че съм притеснен от срещата, която чудесният ми син Доналд е имал в Тръмп тауър през юни 2016 г. Това беше среща за получаване на информация за опонентка, това е напълно законно и се прави постоянно в политиката. И не доведе до нищо. Аз не знаех за това", твърди президентът.

За първи път той определя толкова ясно темата на срещата между сина му Доналд Тръмп и руската адвокатка Наталия Веселницкая в Тръмп тауър в Манхатън.

На срещата са присъствали също зетят на президента Джаред Къшнър и тогавашният шеф на предизборната му кампания Пол Манафорт. По-късно адвокатката отрече да е била свързана с Кремъл.

Откакто преди година медиите разкриха, че е имало такава среща, обкръжението на Тръмп предлагаше различни версии за нея, напомня АФП. Самият той твърдеше преди 13 месеца, че тя била посветена на осиновяването на руски деца.

Сега президентът изглежда променя своята версия, която е от ключово значение за разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за евентуална руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови