Тръмп е знаел за "руската среща" на сина си, твърди бившият му адвокат

OFFNews 27 юли 2018 в 11:58 1698 0

Американският президент Доналд Тръмп е знаел, че ще се проведе среща на екипа му с руска делегация през юни 2016 г., която предложила да му помогне с кандидатпрезидентската кампания. 

Това твърди бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен, цитиран от Би Би Си. 

Коен твърди, че е присъствал, когато най-големият син на Тръмп - Доналд Тръмп-младши, е съобщил на баща си за срещата. 

Самият Тръмп отрича да е знаел за срещата. Руската адвокатка Наталия Веселницкая поканила сина на Тръмп на среща с имейл, като му обещала да му даде компромати срещу Клинтън от Кремъл. Двамата се срещнали в Тръмп Тауър в Ню Йорк, като според Тръмп-младши срещата не била нищо особено и затова не казал на баща си за нея.

На срещата присъствали още зетят на Тръмп Джаред Къшнър и шефът на кандидатпрезидентската кампания Пол Манафорт. 

Според CNN и NBC Коен няма аудиозапис в подкрепа на твърдението си, но е обявил, че е готов да свидетелства в рамките на разследването за руската намеса на изборите в САЩ.  

Тръмп-младши и Къшнър вече обявиха официално, че президентът не е знаел за "руската среща", затова въпросът е дали Коен ще може да докаже твърденията си. Настоящият адвокат на Доналд Тръмп вече обяви предшественика си за "патологичен лъжец". 

Вече се оказа, че Коен е записвал част от разговорите си с Тръмп, след като изтече запис, на който се чува как двамата обсъждат как да се плати на модела от "Плейбой" Карън Макдугъл, за да мълчи за аферата си с Тръмп. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!