Тръмп иска да представи доказателства, че Русия не му е дала рамо в кампанията през 2016 г.

OFFNews 16 октомври 2023 в 15:56 1436 1

Тръмп

Снимка БТА/АП

Доналд Тръмп

Бившият американски президент Доналд Тръмп иска да представи доказателства в лондонски съд, че са фалшиви твърденията за подкрепата на Русия на предизборната му кампания през 2016 г. Това обявиха адвокатите, които го представляват на процес срещу частна британска фирма за разследвания, съобщи Ройтерс.

Тръмп, който е начело в надпреварата за номинацията на Републиканската партия за президентския вот в САЩ през 2024 г., заведе дело срещу "Орбис бизнес интелиджънс", като обвини фирмата в нарушения, свързани със защитата на данните заради досие, написано от бившия служител на британското разузнаване и съосновател на "Орбис" Кристофър Стийл.

В документа, публикуван от сайта "БъзФийд", имаше твърдения, че кампанията на Тръмп е свързана с Русия и че Тръмп е извършвал "извратени сексуални актове". Много от обвиненията така и не бяха потвърдени от независими източници. Тръмп и преди е критикувал по думите му "фалшивото досие" на Стийл и неговите адвокати заявяват в подадени в съда документи, че информацията в досието е "шокиращо неточна".

Тръмп отрича обвиненията в досието на Стийл, включително, че е извършвал "извратени сексуални актове" в Русия и че е платил подкупи на руски официални представители, за да помогне за развиването на бизнес интересите си. Той иска да бъде компенсиран за "нанесени на неговата личност и репутация щети и страдания", които според адвокатите му са били причинени от "фалшивите, натрапчиви и вредни твърдения за (неговия) личен живот".

Адвокатите на "Орбис" искат делото да бъде прекратено, тъй като според тях досието не е било предназначено за публикуване. Според тях отговорност за щетите по репутацията на Тръмп и произтичащите от тях страдания носи "БъзФийд", "за което (Тръмп) приема, че "Орбис" не носи отговорност".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

1

Джендо Джедев

16.10 2023 в 16:01

То това, че цялата пропагандна машина на Рашка работеше в негова полза и че в Кремьл пиха шампанско когато американците избраха тоя тулуп са достатьчни доказателства дали са му помагали или не.
 
X

Да помогнем на украинските деца!