Синът на Тръмп се срещнал с руска адвокатка, обещала компромат срещу Клинтън

OFFNews 10 юли 2017 в 10:44 3119 0

Доналд Тръмп-младши

Най-големият син на американския президент Доналд Тръмп - Доналд Тръмп-младши, се съгласил на среща със свързана с Кремъл адвокатка по време на кампанията за президентските избори, след като му била обещана компрометираща информация за Хилари Клинтън, съобщава в. "Ню Йорк таймс", като цитира трима съветници в Белия дом.

Срещата е проведена на 9 юни 2016 г. в Тръмп тауър в Ню Йорк Сити. На нея присъствали и зетят на президента Джаред Кушнър и ръководителят на кампанията му Пол Манафорт. "Ню Йорк таймс" цитира изявление на Доналд Тръмп-младши, в което той признава, че се е срещнал с руската адвокатка Наталия Веселницкая. Тръмп-младши посочва, че човек, с когото се запознал по време на конкурса за красота Мис Вселена 2013, му препоръчал да се види с юристката, която можело да има "полезна за кампанията информация".

След размяна на любезности, жената заявила, че притежава информация, според която свързани с Русия лица финансирали Националната комисия на Демократическата партия и подкрепяли г-жа Клинтън, кандидатката на демократите за Белия дом, добавя вестникът.

"Нейните изявления бяха неясни и двусмислени. Не бяха предоставени, нито дори обещани, никакви детайли или подкрепяща информация. Бързо стана ясно, че тя нямаше никаква смислена информация", се посочва още в изявлението.

ФБР и американският Конгрес разследват дали хора от щаба на Тръмп са имали нерегламентирани връзки с Русия във връзка с президентската кампания. Това е първата официално потвърдена засега среща в тази връзка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!