Тръмп декларира 288 милиона долара годишен доход

OFFNews 17 юни 2017 в 10:17 7941 0

Доход от 288 милиона долара е декларирал американският президент Доналд Тръмп за миналата година. Правителствената служба по етика на САЩ публикува финансовата декларация на властелина на Белия дом.

Тръмп доброволно е оповестил декларацията си.

Американският президент е получил доход в размер на 19,7 милиона долара от хотел във Вашингтон, открит през септември 2016 г. Декларирал е и 37,2 милиона долара от курорта "Мар а Лаго" във Флорида и 19,8 милиона долара от голф клуба в Бедминстър, Ню Джърси.

Тръмп е получил и хонорари за свои книги в размер на 7 милиона долара, а също и пенсия от 84 000 долара от Гилдията на киноактьорите на САЩ.

Общият си доход от 288 милиона долара Тръмп е получил от 565 компании и организации. Президентът е декларирал и задължения в размер на 315 милиона долара.

Според декларацията Тръмп се е оттеглил от над 500 позиции, много от тях ден преди встъпването си в длъжност като президент. Той е поставил активите под управлението на доверителни фондове, ръководени от неговите синове, за да избегне конфликт на интереси.

Финансовата декларация, която включва общи данни за доходи и задължения, се различава от данъчната декларация, която съдържа по-пълна финансова информация. Тръмп отказва да оповести данъчната си декларация, нарушавайки традицията, според която президентите и кандидатите за президентския пост доброволно публикуват тези данни. По закон президентът на САЩ не е длъжен да оповестява данъчната си декларация, но отказът на Тръмп да направи това става повод за критики от страна на противниците му, припомня БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови