Трагедия до Венеция: Автобус падна от естакада, жертвите са над 20

Сред жертвите има 2 деца, част от телата са овъглени

OFFNews 04 октомври 2023 в 07:26 3118 0

Преобърнатият автобус.

Снимка БТА/АП

Преобърнатият автобус.

21 души загинаха при падането на автобус от естакада в Северна Италия, предаде Ройтерс. Трагедията е станала близо до Венеция, съобщи кметът на града Луиджи Бруняро. Сред жертвите има и две деца. 

Пътниците са били от различни националности, съобщи областният управител на Венето Лука Дзая, цитиран от италианската агенция АНСА и БТА. Според различни източници ранените са между 20 и 40. 

Автобусът е превозвал пътници от Венеция към къмпинг в квартала Маргера на Местре. Паднал е от естакадата при отклонението за Маргера и се е озовал върху железопътните релси близо до гарата на Местре. Машината се е подпалила и някои от телата на жертвите са овъглени. Заради трагедията движението на влаковете между гара Местре и гара Санта Лучия във Венеция е силно нарушено.

Един от загиналите е германец, петима са от Украйна, има е и френски граждани. Загинал е и италианският шофьор, което прави изясняването на обстоятелствата трудно.

Автобусът се е движил с метан. 

Президентът на Италия Серджо Матарела и кметът на Венеция Луиджи Бруняро описаха случилото се като "ужасна" и "огромна" трагедия. Съболезнования изказа премиерът Джорджа Мелони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика