Товарен кораб потъна край бреговете на Турция

Вилдан Байрямова 07 януари 2019 в 14:44 1591 0

Спешни медици

Снимка РИА Новости

Турски спешни медици оказват помощ на оцелял моряк.

Товарен кораб с руснаци на борда потъна в Черно море край бреговете на Турция, съобщава РИА Новости.

На мястото на инцидента пристигнаха спасителни хеликоптери, към момента са извадени 7 от членовете на екипажа, намерени са телата на двама загинали. По данни на администрацията в провинция Самсун, спасителите са получили сигнал за бедствие от плаващия под панамски флаг кораб „Волга-Балт“ в 08:10 ч., намиращ се на 80 километра от брега с 13-членен екипаж от 9 украински граждани, двама от Азербайджан и двама руснаци.

Агенцията съобщава за още един трагичен инцидент днес в района на пролива Дарданели, където е починал руски капитан на кораба „Канопус“. Дежурният дипломат от генералното консулство на Русия в Истанбул е посочил, че товарният кораб е преминал през Черно море и през Босфора, и е плавал през Мраморно море към Дарданелите.

Бреговата охрана на Турция е получила съобщение, че капитанът на „Канопус“ е открит мъртъв в каютата си, а корабът се намира на пристанището на Чанаккале. Компетентните турски власти потвърждават сведенията за смъртта на капитана на кораба и руското му гражданство.

„Същевременно до момента не е постъпило никакво запитване от страна на негови роднини или от агента на кораба. Поради тази причина сега е невъзможно да потвърдим неговото гражданство, а и причините за смъртта му са все още неизвестни“, казва дипломатът. След аутопсията на тялото консулството ще оформи смъртния акт, ако получи молба за това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови