Тирана избра фирма-изпълнител за спътниците си `Албания 1` и `Албания 2`

OFFNews 10 септември 2022 в 13:54 2175 0

Еди Рама

Снимка Vox

Еди Рама

Агенцията за обществени поръчки в Тирана обяви победител в търга с обект „Реализация на проект за наблюдение на територията с модерна технология (сателитна услуга) по процедурата „състезателен диалог“, организиран от Агенция „Гражданска защита“, институция към Министерството на отбраната, съобщи албанското издание Vox.

Става въпрос за сателитите "Албания 1" и "Албания 2", чието изстрелване още през март т. г. беше анонсирано по-рано от премиера Еди Рама, но така и не се състоя.

Победител в търга е американската компания "Satellogic USA" Inc. Според тръжната документация споразумението ще струва на албанската държава около 6 милиона долара за три години.

Процедурата е засекретена и компанията няма да оповестява публично предоставената информация, включително технически или търговски тайни и поверителни характеристики на оферти и заявки за участие, политика, която която албанското правителство спазваше и в договорите за ваксините срещу COVID-19.

„В случай, че компанията не предостави застраховка на договора в крайния срок, определен в обявлението на победител, тогава възложителят ще задържи депозита и ще сключи договор с втория класиран участник.“ - се посочва в съобщението на албанската АОП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!