Терористът Гиркин: ВСУ готви настъпление на всички фронтове. Тежкият удар ще е в Запорожие

Според бившия министър на отбраната на т. нар. ДНР ударът ще е скоро и украинците няма да дадат време на руската армия да укрепи позиции

OFFNews 14 септември 2022 в 11:57 9255 1

Гиркин
Руският терорист Игор Гиркин-Стрелков.

Въоръжените сили на Украйна подготвят настъпление на всички фронтове и мобилизират допълнителни сили в Запорожие, Херсонска област и Донбас. Това заяви руският терорист Игор Гиркин-Стрелков, един от лидерите на проруските сепаратисти в Източна Украйна и бивш министър на отбраната на т.нар. ДНР. 

"Лично аз очаквам основният удар на ВСУ да бъде на Запорожкия фронт и едновременно с него да има няколко спомагателни - между Донецк и Горловка, в района на Докучаевск, към Берислав в Херсонска област, а също непосредствено в района на Херсон", прогнозира руският терорист, който от началото на войната в Украйна не пести критиките си към военното командване в Москва.

Сроковете за настъплението не са ми известни, но предполагам, че ВСУ едва ли ще даде на нашите войски време да укрепят позициите си и да се прегрупират на въпросните направления, смята Гиркин-Стрелков.

Анализът на руският терорист, който е основният заподозрян за свалянето на малайзийския Боинг-777 през 2014 г., на борда на който загинаха 298 души, вероятно се базира частично от информации, тиражирани в Телеграм от руските военни кореспонденти. Вчера няколко от тях съобщиха за струпване на огромна по мащаб украинска армия в района на Угледар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови