Терористът Гиркин: Бахмут ли! Да не кажете после, че не съм ви казал

Логично е ВСУ да предприемат мащабна контраофанзива към Азовско море, смята той

OFFNews 27 февруари 2023 в 15:07 20657 5

Гиркин
Игор Гиркин - Стрелков.

Руският терорист Игор Гиркин-Стрелков предупреди, че има реална опасност докато руските сили са съсредоточили опитите си да завладеят Бахмут, ВСУ да нанесе стратегически удар на друго място на фронта.

Според него този украински град изобщо не е важен от военна гледна точка, тъй като украинската армия има изградени позиции и фронтовата линия няма да бъде пробита, но от ЧВК Вагнер няма да остане почти нищо.

Освен това Стрелков смята, че ВСУ ще нанесе удар при Волноваха и че изобщо не е изключен пробив към Азовско море, който да преустанови сухопътните връзки с Крим.

Ето какво написа руският терорист, осъден задочно на доживотен затвор за свалянето на малайзийския боинг, изпълняващ полет MH370, в Телеграм канала си:

Продължават тежките боеве край Бахмут. ЧВК "Вагнер" се опитва да "прегризе" отбраната на ВСУ и да превземе града, който не успява да обкръжи, нито да принуди противника да го напусне под заплахата от обкръжаване.

Наричайте по-нататъшните ми разсъждения както искате, но аз самият предпочитам да "предупреждавам предварително", вместо да мълча и да наблюдавам как събитията биха последвали негативен сценарий.

И така, ситуацията с щурма на Бахмут ми напомня почти "едно към едно" на щурма на Пески в покрайнините на Донецк. Пески беше "превземан" през август и началото на септември в продължение на цял месец. В същото време врагът събираше сили за контранастъпление (което завърши, както вече знаем, с "успешно прегрупиране" от Харковска област).

Щурмът на укрепения район Бахмут-Соледар от силите на Вагнер, постепенно затихва и тече вече почти два месеца. То е допълнено от неуспешните и много кървави щурмове на Авдеевка и Угледар, които доведоха до никакъв друг резултат за руските въоръжени сили освен загуби. Но, трябва да напомня още веднъж - дори пълното превземане на Бахмут от стратегическа гледна точка - няма да постигне нищо (и тук също е пълна аналогията с Пески). Фронтовата линия на противника няма да бъде пробита, те имат резерви, за да се възстанови фронтовата линия на нови (също предварително подготвени) позиции. Настъпателният потенциал на Вагнер, уви, ще бъде изчерпан. По същия начин ще бъдат изчерпани и запасите от боеприпаси, изразходвани в безплодната атака на този "мини-Вердюн" (битката при Вердюн по време на Първата световна война е една от най-кръвопролитните в историята и е наричана "месомелачката").

А врагът? Логично е врагът да нанесе удар в момент, когато руските ударни части ще бъдат най-неподготвени да отблъснат контраатака. И не е задължително това да бъде мащабна контраофанзива - врагът е напълно способен да нанесе силен кратък удар по уязвима част от фронта точно сега - преди да започне затоплянето.

Получавам информация за подозрителна активност на ВСУ по направлението Волноваха-Докучаево, което е логично. В крайна сметка именно тук ВСУ може да използва уязвимостта на руската армия след тежките загуби при неуспешния щурм на Угледар. Освен това в случай на бърз успех на украинските сили, те биха могли да пробият до Азовско море по най-краткото разстояние, прекъсвайки сухопътните комуникации с Крим, или просто да ги застраши, като си върне (или поне парализира) важния транспортен възел Волноваха.

Надявам се, че тези мои тревоги няма да се сбъднат и че врагът е очакван там по по-различен начин, отколкото при Балаклея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3650

5

ImBlack

27.02 2023 в 19:14

Всъщност украинците могат да ударят където си поискат. Могат да ударят към Мариупол, към Мелитопол и от там към Крим, могат да ударят на изток и от там към Луганск, могат дори да форсират Днепър. Където и да ударят путлеристите ще бъдат изненадани и ще го ударят на "прегрупиране" чак до границата на евразийската фашистка кочина!

1005

4

Диоген

27.02 2023 в 18:21

Що не вземат да се прегрупират до москва

345

3

Джендо Джедев

27.02 2023 в 17:50

Дето се вика, рашистите разправяха, че ще стигнат до Варшава за 2 дни, до Берлин - за седмица, до Ламанша - за две. Само дето не става ясно защо, по дяволите, решиха на път за там да минат през Бахмут! :D

12407

2

Bad Horse

27.02 2023 в 17:15

Напролет украинците ще отрежат Крим по суша. Керченския мост е взривен. Ще се върне фронта от преди "специалната военна операция". Лятото ще се върнат десетки хиляди обучени на запад украински войници заедно с нова техника. И тогава ще започне освобождаването на окупираните територии от 2014. Путин не може на направи нищо по въпроса, освен да прати половин милион мобики да измрат. Значително ще намалеят младите мъже в Русия. За сметка на това, в Китай пък има излишък на мъже...

2550

1

alfakentavur

27.02 2023 в 15:19

С други думи - да очакваме скорошно поредно "прегрупиране" и "отстъпление на добра воля".

Колко 150 000 станаха вече убитите орки нашественици?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика