Терорист, планирал атентати в Париж, е пътувал с фалшива българска лична карта

OFFNews 26 май 2016 в 21:55 5610 4

Снимка sxc.hu

Заподозреният в тероризъм французин Анис Бахри е имал фалшива българска лична карта, съобщи френският всекидневник Le Figaro.

Окръжният съд в Амстердам одобри днес екстрадирането във Франция на Бахри. Той бе задържан на 27 март в Ротердам по искане на френските власти.

Бахри е заподозрян във връзки с терориста Реда Крике, планирал да извърши атентати в Париж.

Именно при ареста на Анис Бахри в Ротердам полицаите са установили, че той има фалшива българска лична карта.

През март френската полиция откри боен арсенал в апартамента на 34-годишния френски гражданин Реда Крике в парижко предградие.

"Всичко сочи, че с разкриването на този арсенал е избегнат акт на екстремно насилие от страна на терористична мрежа", заяви тогава френският прокурор Франсоа Молин.

Срещу Крике са повдигнати обвинения за участие в терористична групировка, притежание и транспортиране на оръжия и експлозиви, както и притежание на фалшиви документи. Според властите той е посещавал Сирия през 2014 г. и 2015 г.

32-годишният французин Анис Бахри е пътувал до Сирия с Реда Крике.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

3

Red or Dead

27.05 2016 в 00:09

На пристанището в град Хавър гневни работници хвърляха димки. На летище “Орли” в Париж демонстрациите засегнаха 15% от полетите. Заради блокираните пътища кризата с горивата се увеличи и вече 40% от френските бензиностанции са без гориво, пише в. “Дейли телеграф”.

Стачките поставят под въпрос и нормалното провеждане на европейското по футбол, което започва след 2 седмици.

На фона на увеличаващия се натиск срещу правителството премиерът Манюел Валс обяви, че е открит за подобрения и изменения в спорния законопроект, но той няма да бъде оттеглен. Според синдикатите документът ще позволи на френските компании по-лесно да уволняват работници.

63994

2

Red or Dead

27.05 2016 в 00:08

Докато тук се занимавате с пълни фейк дивотии, във същата Франца се случват къде, къде по-интересни неща....те обаче съвсем не се връзват с тукашната партийна линия.......

““..Пълен хаос тресе Франция, след като служители в петролните рафинерии, ядрените централи, пристанищата и транспорта започнаха масова стачка, съобщи Би Би Си. Магистрали, мостове и тунели са блокирани от недоволни тълпи от трудовата реформа. В някои райони протестите прераснаха в сблъсъци с полицията.
Маскирани младежи в Париж събаряха контейнери за боклук и замеряха с бутилки органите на реда, които отвърнаха със сълзотворен газ.

Стачката засяга 16 от 19-те атомни централи и 6 от осемте петролни рафинерии. 75% от електричеството в държавата идва от АЕЦ. От оператора RTE обявиха, че капацитетът е намален с най-малко 4 гигавата или 6% от общия производствен капацитет на Франция. Има и сигнали за спрян ток в страната.