'Цунами' от заразени с COVID-19 връхлита болниците в Лондон

OFFNews 26 март 2020 в 15:36 2872 0

Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с "постоянното цунами" от тежкоболни, заразени с новия коронавирус. Това заяви днес в предаване на радио Би Би Си Крис Хопсън, служител на британската здравна система.

Междувременно болниците трябва да се справят и с "безпрецедентния дял" на болни хора от медицинския персонал. 

През последните седмици болниците са увеличили значително своя капацитет за приемане на болни, които изискват интензивно лечение. Лечебните заведения в Лондон са принудени да издържат на "експлозивното" нарастване на пациентите в тежко състояние, добави Хопсън.

Напрежението се засилва заради това, че процентът на обгрижващия персонал отсъства поради заболявания, обясни той и добави, че "30, 40, а на места дори 50% от тях отсъстват". Според него това е "безпрецедентно".

По последни данни на университета "Джонс Хопкинс" новият вирус е взел 466 жертви в Обединеното кралство, а заразените там са общо 9640 души. 

С оглед влошаването на положението през последните дни правителството нареди хората да си останат вкъщи и да спрат да пътуват и освен това обяви, че идната седмица ще открие и временна болница с 4000 места в лондонски конферентен център.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови