Циркът, който влезе в новия руски парламент

Георги Савчев 21 септември 2016 в 19:14 16384 18

Наталия Поклонская, която наричат "прокурор Наташа" и "прокурорката-покемон"

В новата руска Дума депутатски места ще имат и няколко "необичайни политици", които вече трябва да стягат куфарите за Москва.

Едно от важните обяснения защо партията на Путин получи 76% от мандатите в руския парламент е пълният контрол над медиите от страна на Кремъл, пише норвежкият всекидневник Aftenposten.

Проучване на ОССЕ показва, че от 63% до 91% от цялото време на новинарските емисии на федералните ТВ канали по време на предизборната кампания е посветено на Путин и неговите приближени.

Путин твърди, че в новата Дума влизат "деятелни и ефективни хора". Ала сред новите лица в руския парламент има и странни птици, които също ще влияят на политическите решения в страната.

Виталий Милонов - борецът срещу велосипедистите и хомосексуалистите

Aftenposten определя Милонов като "невменяем депутат от законодателното събрание на Санкт Петербург".

Прочу се в медиите със "закона против пропагандата на хомосексуализма" и призивите да се забрани влизането на руска територия на шефа на Apple Тим Кук.

Милонов твърди, че щом Кук е гей, "той може да донесе в страната ебола, СПИН и гонорея".

Миналата година пък поиска въвеждането на шофьорски книжки за велосипедисти. Настоява и за забрана мъжете да се появяват голи до кръста на публично място.

Прокурор Наташа

През март 2014 г. Върховният съвет на Крим назначи Наталия Поклонская за главен прокурор на нелегитимната автономна република. Кандидатурата ѝ беше внесена от премиера на Крим Сергей Аксьонов.

Поклонская, по-известна в медиите като "прокурор Наташа" и "прокурорката-покемон", се прочу в целия свят с разкрепостените си снимки в социалната мрежа "Одноклассники".

САЩ, благодаря Ви за поредните санкции, коментира иронично през декември 2014 г. година главната прокурорка на Крим.

"ЕС, Швейцария, Канада, Австралия, Япония, САЩ... Кой е следващият?" - попита лоялната на Путин прокурорка.

Прокурор Наташа не само не може да прекрачва територията на САЩ, но и на всички граждани на САЩ е забранено да имат каквито и да било официални контакти с нея. От май 2014 г. прокурор Наташа е и в черния списък на ЕС - забранено е кракът й да стъпва в страните-членки.

След изборите Поклонская трябва да стяга куфарите за Москва - тя също е сред новите депутати в Думата, а спекулации в руската преса я определят като "първата жена, която може да стане президент на Русия"

Праправнукът на Лев Толстой

Телевизионният водещ Пьотр Толстой вече сътвори международен скандал с думите си пред БНТ: "Разбира се. Просто ще я купим цялата (България - б.р.). Половината от крайбрежието вече купихме".

Aftenposten отбелязва, че Пьотр Толстой има кариера на политически агитатор със собствено предаване по Первый канал.

В предаването си често твърди, че Западът и САЩ искат да унищожат Русия и да заграбят ресурсите ѝ.

Министърът на чуждестранните микроби

Генадий Онишченко, бившият "главен лекар" на Русия, твърди, че Coca Cola и Pepsi са "химически оръжия" на САЩ, създадени да унищожат руските деца.

Руската преса го нарича "министърът на чуждестранните микроби".

Онишченко беше главното действащо лице при въвеждането на руските "антисанкции", които забраняват вноса на редица западни хранителни продукти.

Негова е "заслугата" на руския пазар да не се допускат и минерални води от Грузия, вина от Молдова, шоколади от Украйна и млечни продукти от Литва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

18

Голяма си сладурана!!

:-)

7506

14

Чичолина в италианския парламент беше къде къде по интересна.

Тази само копира и си вдига тарифата.

12738

13

Mr Hivaga

21.09 2016 в 22:49

"Прокурор Наташа не само не може да прекрачва територията на САЩ, но и на всички граждани на САЩ е забранено да имат каквито и да било официални контакти с нея." Хаха това някакъв майтап ,а да си мислят за нея или поне да я сънуват дали е разрешено ?

77927

12

El Commandante

21.09 2016 в 22:45

"Е*ати и русофобския сайт стана тука."

E как да не!

Специално за Няшка ше има и хейт фак, както и всички останали форми на фак.

Сериозно, ако не ви кефи тая жена, значи нещо ви е сбъркано на много базово ниво.

11178

9

Крушата

21.09 2016 в 20:56

А какво да кажем ние с Шиши, Болен и компания?