ЦАХАЛ уби двама млади родители, лекарите в Газа спасиха нероденото им дете

Израел бомбардира Газа, Западния бряг и Сирия през миналата нощ. Горивото за палестинските болници свършва

OFFNews 25 октомври 2023 в 11:41 3040 3

Газа
Ужасът в Газа.

Лекарите в болница в Газа успяха да спасят неродено бебе чрез спешно цезарово сечение. Майката на детенцето беше убита по време на въздушен удар на ЦАХАЛ.

Кореспондентът на Би Би Си в Газа, Рушди Абуалуф, съобщи снощи, че младата майка е била тежко ранена по време на израелски удар по град Хан Юнис. Бащата на бебето е бил убит по време на ударите, докато бременната майка е откарана в болница Насър, добави той.

"По това време жената все още беше жива - бореше се за живота си и за бебето си", разказа кореспондентът на Би Би Си.

Многобройни съобщения, позоваващи се на болницата, уточняват, че майката е починала от раните си. Бебето ѝ обяче е оцеляло след цезаровото сечение и в момента е в стабилно състояние.

Според пресслужбата на правителството на ХАМАС в Газа, само през миналата нощ при обстрел от страна на Израел са загинали повече от 80 души на територията на палестинския анклав.

Болниците използват гориво само за животоспасяващи операции

ООН, която е най-големият доставчик на помощ за ивицата Газа, обяви, че горивото за болниците в анклава ще свърши тази вечер, освен ако не бъдат получени нови доставки.

Болниците вече ограничават услугите си само до критични случаи.

„Имаме екипи на място в Газа и знаем от място, че горивото е абсолютно ограничено. Всички болници, с които работим, пускат генератора на минимални нива, само за животоспасяващи операции“, заяви д-р Ричард Пипъркорн от Световната здравна организация пред програмата Today на BBC Radio 4 от Йерусалим. 

От своя страна Израел твърди, че в Газа има гориво, но то се складира от Хамас.

Сирия съобщи, че осем нейни войници са убити при израелски удар

Осем сирийски войници бяха убити и седем ранени при израелски удари по военни позиции в южната провинция Дараа, съобщават държавните медии в Дамаск.

Сирийската информационна агенция САНА съобщи, че атаката е извършена около 01:45 след полунощ в сряда.

Израелската армия потвърди, че е атакувала сирийски цели, но уточни, че нейните изтребители са извършили удар по военна инфраструктура и минохвъргачки, след като ракети са били изстреляни през границата.

Трима убити при удар на израелски дрон на Западния бряг

Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) извършиха удар с дрон през нощта близо до град Дженин на Западния бряг.

Според властите в Йерусалим става дума за "отговор на въоръжени терористи", които "стреляха и хвърляха взривни устройства по израелските сили за сигурност".

Трима палестинци са били убити, каза директорът на правителствената болница в Дженин.

Така общият брой на убитите палестинци на Западния бряг от 7 октомври насам, когато терористите от ХАМАС атакуваха израелските градове, достига 103, според палестинското министерство на здравеопазването.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

Зла свекърва

25.10 2023 в 16:52

Откога медиите приемат съобщенията на терористични организации като достоверни източници?

Прес-службата на Хамас. А прес-службата на Ислямска държава какво казваше? А прес-службата на колумбийските наркотрафиканти?

Ако в тази ивица Газа има нормални хора, които да не са оцапали ръцете си в кръв (надяваме се, че има такива), или спешно да напуснат, или да се опълчат срещу терористите от Газа. Докато стоят пасивно там единствено ще загинат от кръстосания огън между Хамас и Израел и тяхната смърт ще бъде използвана за пропагандата на Хамас.

Докато Хамас управлява в Газа живот за нормалните хора там няма да има.

723

2

user4eto

25.10 2023 в 13:42

Вече има видеа от термокамери, как десетки дефектни ракети изстреляни от терористите от гъсто населени райони на Газа, падат обратно.
Защо трябва да вярваме на думите на едни терористи?
Пресслужби и говорители...

Някой забелязали палестинци да осъдят зверствата от 7-ми?
Докато не се намерят такива, всички са ХАМАС.

Иначе когато колят изнасилват и запалват, са "борци" за свобода, когато някой им отвърне, веднага се превръщат в жертва.

-529

1

6екеr4о

25.10 2023 в 12:41

Знаем, че Хамас си има правителство, знаем, че това правителство си има пресслужба, но от кога започнахме да пишем заглавието на тази терористична организация с ГЛАВНИ БУКВИ!?
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews