СЗО очаква още хиляди да се заразят от ебола в Либерия

ОFFNews 09 септември 2014 в 09:00 1659 0

Снимка AFP

Световната здравна организация (СЗО) очаква хиляди нови случаи на заразяване с ебола в Либерия, съобщи Би Би Си. 

Това става ясно от доклада на здравната организация, в които се посочва, че заразата се разпространява толкова бързо, че през следващите три седмици се очакват да се регистрират още хиляди нови случаи.

В доклада се посочва още, че методите, които са приложени при лечението на заразените, не са дали очакваните резултати.

Според данните най-малко 2100 души в Гвинея, Либерия, Сиера Леоне и Нигерия са станали жертви на епидемията, както и че 79 здравни работници са убити от вируса.

От СЗО съобщават, че предаването на вируса в Либерия е интензивно, като само смъртните случаи в страната са около 1089.

От Съединените американски щати и Обединеното кралство са обещали, че ще открият нови лечебни центрове в Западна Африка.

Според доклада на СЗО процентът на смъртност на епидемията е около 55%.

Междувременно Европейската комисия обяви, че ще отпусне допълнителни 5 милиона евро за борба с ебола в Африка. Парите ще бъдат преведени на новата мисия на Африканския съюз за борба с епидемията от опасната заразна болест, обхванала западната част на континента.

Четвърти пациент, заразен с вируса, ще бъде транспортиран за лечение в Съединените щати, предаде Асошиейтед прес. Името му е пазено в тайна, но вероятно това е американски лекар, дал положителен резултат в Сиера Леоне.

Американският президент Барак Обама се е ангажирал пред генералния секретар на ООН Бан Ки-мун страната му да предостави по-голяма помощ в борбата за овладяване на епидемията от ебола в Западна Африка. Обама вече заяви, че неутрализирането на смъртоносната зараза е приоритет за Съединените щати в областта на националната сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews