Свещениците в Англия посъветвани да крият белите си якички, за да не ядосат "Ислямска държава"

OFFNews 01 септември 2016 в 12:05 8808 2

Английските свещеници са посъветвани да не носят белите си якички на публични места, за да не станат цел на терористите на "Ислямска държава”, пише The Daily Mail.

Експерти са анализирали опасността от тероризъм спрямо британската църква и са стигнали до извода, че опасността да бъде извършен атентат към нея е голяма.

След извършения анализ в църквите в английската страна е раздаден наръчник, в който се дават нови права на свещениците. Сред тях са да имат право да залостват вратите на храмовете и да при съмнения за нещо нередно да информират властите.

Пред църквите във Великобритания вече ще има и охрана, за да се чувстват миряните и свещениците в по-голяма сигурност – препоръчват още експертите.

Националната организация за охрана на храмовете в Англия пък посочва, че малките цъввки са по-застрашени от тероризъм от големите храмове.

„Нападението няма да е над Уестминстърското абатство или над катедралата Свети Пол, а по скоро ще е над някой малка църква в Бирмингам“, смята директорът на организацията Толсън.

Англия беше шокирана от убийството на свещеник и нападението над църква в Северна Франция от страна на терористи по-рано тази година. Тогава експерти решиха да направят анализ, за да предпазят британската църква от атентати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12278

2

Bai Tanas

01.09 2016 в 13:00

Ba4uKiko, май си прав
те вече на доста места предупреждават работниците да не носят синджирчета с кръстчета ...
Англичаните имат доста мюслита в парламента, скоро може и да го озаконят
 
X

Да помогнем на украинските деца!