Свастика в кабинета. Маскиран в миналото като хитлерист става заместник-министър в Рим

OFFNews 01 ноември 2022 в 20:22 4328 1

Снимка Ла Вангуардия

Галеацо Бигами се забалявал със свастика на ергенско парти.

Номинацията на десния политик Галеацо Бигами за държавен секретар, направена от италианската министър-председателка Джорджия Мелони, предизвика остри реакции заради стара снимка, на която той носи лента със свастика, съобщи ДПА.

Бигами, който е съпартиец на Мелони от популистката партия "Италиански братя“, е заснет, облечен с черна риза и с червена лента със свастика на лявата си ръка.

Според днешни съобщения в медиите снимката е направена на ергенско парти през 2005 г.

Мелони номинира вчера 47-годишния Бигами за държавен секретар и заместник-министър на министерството на инфраструктурата, ръководено от Матео Салвини. Полагането на клетва на държавните секретари е насрочено за утре.

Според съобщения в медиите тази снимка на Бигами се е появила публично за първи път през 2016 г.

Вчера Бигами заяви, че се срамува от снимките, обаче смята, че е абсурдно да се тиражира многократно лична снимка отпреди близо 20-години, за която вече няколко пъти се е извинявал.

Бившият кмет на Неапол Луиджи де Маджистрис нарече снимката "отвратителна". Мнозина се присъединиха в "Туитър" към критиките срещу назначаването на Бигами.

У нас през 2017 година в подобен сюжет изскочи президентският съветник, генерал-майорът от резерва Пламен Узунов. И той се оправда, че слагането на свастиката му се паднало от томбола, но свастиката вървеше и с характерните за нацистка Германия мустачки на Хитлер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

1

Име на профила

01.11 2022 в 20:40

Нямам наблюдение върху новото италианско правителство, не съм нито за, нито против тях. Времето ще покаже.

Обаче контекстът има значение. Според мен има разлика от това да те снимат със свастика на събрание на крайна партия, или в поход на националисти, или друга подобна ситуация, където изказваш политическо мнение. Разлика с това да си с нацистка униформа на парти, където и другите носят (различни!) костюми.

Че е малоукмно, малоумно е. Ама това са същите тиутър крайнолеви обидени либерасти, които крещят срещу Черен Петър в Дания, или отменят концерти на певици с плитка, щото била бяла.

Имам чувството, че светът затъпява все по-бързо, и крайностите все повече се нормализират - и от двете страни на всеки спектър.