Свалената власт бяга в Русия

Владимир Йончев 23 февруари 2014 в 01:10 11444 19

Николай Азаров
Николай Азаров

Доскорошният премиер и настоящ председател на Партията на регионите Николай Азаров избяга в Русия, съобщи агенция "Интерфакс-Украина" като се позова на източник от правоохранителните органи.

Азаров, който е роден в Русия оглавяваше украинското правителство от март 2010 г. до януари 2014 г.

След като подаде оставка, той замина за Виена, където живее неговият син - депутатът от партията на регионите Алексей Азаров. По-късно се върна в Украйна.

Заместник-предеседателят на парламента Игор Калетник беше задържан в Симферопол при опита си да отлети за Русия. Заради депутатския си имунитет обаче той бе пуснат и отлетя за Русия.

Няма да повтаряме "подвизите" на миналата власт, а ще се ръководим от законите, коментира изпълняващият длъжността вътрешен министър Арсен Аваков, който съобщи новината в ефира на "5 канал".

Президентът Янукович също се опита да излети за Русия, но бе спрян, както и вътрешният министър Виталий Захарченко.

Задържани при опит да напуснат страната бяха и други функционери на бившата власт, но стотици, задно със семействата си успяха да напуснат Украйна.

Оставка подаде губернаторът на Лвов Олег Сало. Още на 23 януари той бе принуден от протестиращите да подпише оставката си, но след това я отмени с обяснението, че е подадена под натиск. Днес освен Сало оставки са подали и двамата му заместници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!