Янукович опита да избяга в Русия, граничарите го спряха

OFFNews 22 февруари 2014 в 21:03 48871 36

Янукович
Виктор Янукович

Виктор Янукович се е опитал да излети за Русия, съобщи председателят на Върховната Рада Александър Турчинов.

По неговите думи Янукович се е опитал да седне в самолет, който е трябвало да отлети за Русия,  но е спрян от граничарите.

Сега Янукович се намира някъде в Донецкия район, каза Турчинов, цитиран от "Ехото на Москва".

Границата се опитали да преминат още бившият главен прокурор Виктор Пшонка и бившият министър на финансите Александър Клименко, но не успели.

Началникът на Харковската областна администрация Михаил Добкин и кметът на Харков Генадий Кернес обаче успели да напуснат територията на Украйна.

Тази и информация на агенция "Интерфакс-Украины" беше потвърдена от Държавната гранична служба, допълва радио "Ехото на Москва".

Днес бившият вътрешен министър Виталий Захарченко също се е опитал да отлети от Украйна, но граничните власти на летището в Донецк са го спрели.

Захарченко се е опитал да напусне страната с чартърен полет, но не е предоставил необходимите документи, съобщи пред "Интерфакс-Украина" заместник-директорът на гранична полиция Сергей Астахов. 

От 19 до 21 февруари от международното киевско летище „Жуляни” са извършени над 180 чартърни полета, а поименната проверка на кворума във Върховната Рада в петък установи, че в пленарна зала присъстват едва 131 депутати от „Партията на регионите”. Парламентарната група на партията на Янукович иначе разполагаше с 204 народни представители преди събитията от последните дни, припомня Радио Свободна Европа.

Чартърните полети са към Москва, Франкфурт, Будапеща, Истанбул и рускоезичните региони на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!