Строеж в Русия затрупа хора

14 декември 2012 в 11:15 2369 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Триетажна новострояща се сграда се срути в четвъртък вечер в Таганрог, руската Ростовска област. Загинали са петима души, двама от които са починали в болницата.

Това съобщиха местни информационни агенции.

Предполага се, че под развалините има още затрупани. Спасителите са извадили общо 12 души, а шестима не са пострадали при срутването.

Властите изпратиха на мястото на трагедията два самолета Ил-76 със специализирани екипи с кучета за издирване на затрупаните, както и психолози, за да работят с оцелелите.

Следственият комитет на Русия съобщи, че е възбудено углавно дело за "нарушаване правилата на безопасност при строителни работи, довели по непредпазливост до смърт на две или повече лица". Предприемачът, който наел работниците, се издирва. Задържан е техническият ръководител.

И възложителят, и изпълнителят са частни лица, съобщи на сайта си правителството на областта. Разрешение за строеж било издадено през март за триетажна сграда, но според предварителната оценка на специалистите в момента на трагедията започвал да се строи четвърти етаж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови