Стреляха по туристи в Дагестан, един е загинал

OFFNews 30 декември 2015 в 12:33 3446 0

Крепост

Снимка Архив

Крепостта Нарин-Кала край Дербент е построена преди 1500 години при управлението на Сасанидската династия в Персия.

Един човек е загинал и 10 са ранени, след като нощес неизвестни са стреляли по туристи в гр. Дербент, Дагестан, съобщи ТАСС. Агенцията се позовава на следствените органи в руската република.

Инцидентът е станал край древната персийска крепост Нарин-Кала в града, който е разположен между западния бряг на Каспийско море и подножието на Кавказ.

Според следствието около 23.30 ч. няколко малки групи, общо около 20 души, са били на панорамна площадка пред крепостта. Там те отишли с колите си – да се разходят и да погледат града отвисоко.

Внезапно откъм бор, растящ недалеч от площадката, бил открит огън с автоматично оръжие. След много откоси нападателите избягали. 11 души били ранени, като един след това починал, а двама са в тежко състояние.

В Дагестан властите от години се борят против ислямистки банди. Само този месец, според съобщения на ТАСС, са убити петима терористи в няколко отделни операции. Сред тях е главатарят на терористично-диверсионна банда Шамил Нурмахомедов, ликвидиран в престрелка в понеделник.

Според справка в Уикипедия за насилието в Дагестан от 2003 г. насам е отговорна ислямистката организация "Шариат Джамаат".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!