Стрелецът от Лас Вегас имал 42 огнестрелни оръжия, в дома му откриха и взривни вещества

OFFNews 03 октомври 2017 в 12:57 3688 1

Снимка Twitter

Стивън Падок

Стрелецът от Лас Вегас е имал общо 42 огнестрелни оръжия от различен калибър, а в дома му бяха открити и взривни вещества. 

В хотелската стая на Стивън Падок, от която той извърши нападението, са намерени 23 огнестрелни оръжия, включително автомати, пушки с оптични мерници. В дома му в Мъскийт, щата Невада, са открити още 19 огнестрелни оръжия и хиляди патрони, а в дома и колата му са открити взривни вещества, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. 

Оръжията, намерени в хотелската му стая, са пренесени в над 10 куфара. 

Според разследващите Падок е действал сам. Той се самоуби, когато полицията нахлула в хотелската му стая, за да не бъде заловен. 

Властите отхвърлят версията за джихадистки атентат, въпреки че "Ислямска държава" пое отговорност за нападението, при което загинаха 59 души, а над 500 бяха ранени. 

ИДИЛ обяви вчера, че Стивън Падок е приел исляма преди няколко месеца. В съобщението си организацията нарича Падок "Абу Абделбер Американеца".

Според ФБР обаче на този етап не е установена връзка между Падок и международна терористична организация. 

Следователите все още не са установили мотива за нападението. Не са открити писма или послания. 

Братът на Стивън Падок Ерик обяви, че той е бивш счетоводител. Стивън бил милионер и не е имал никакви определени религиозни или политически убеждения. По думите му брат му не бил и почитател на оръжията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови