Стрелецът от Карловия университет е убил и бебе

OFFNews 28 декември 2023 в 10:03 2010 0

Карловия университет

Снимка X - ondrasoukup

Студенти от Карловия университет се крият при стрелбата под стрехата на сградата.

Давид Козак, който преди седмица застреля 14 души в Карловия университет в Прага, признава в предсмъртното си писмо, че преди това е убил мъж и двумесечната му дъщеря, обяви чешката полиция, цитирана от Би Би Си.

24-годишният Давид Козак бе основният заподозрян за двойното убийство на 15 декември: след клането в университета на 21 декември чешката преса съобщи, че полицията е извършила балистични тестове и е установила, че и в двата случая е използван един и същ пистолет.

Козак е убил и собствения си баща, което означава, че е застрелял общо 17 души.

Стрелецът се самоуби, когато е бил блокиран в университета от полицаи.

На 15 декември Козак застрелва 32-годишен мъж и двумесечната му дъщеря в гората Клановице в покрайнините на Прага.

След стрелбата в университета полицията съобщи, че има около четири хиляди потенциални заподозрени в разследването на убийството от 15 декември и Козак е в списъка, но за съжаление не е имала време да стигне до него и да го разпита.

Все още не се знае нищо за мотивите на Козак.

Миналата събота Чешката република обяви ден на траур в памет на жертвите на стрелбата в Карловия университет. Освен това министърът на вътрешните работи Вит Ракушан призова кметовете на всички градове и села да отменят новогодишните фойерверки, а гражданите да посрещнат новогодишната нощ без шумни празненства от уважение към паметта на жертвите и чувствата на техните близки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!