Стрелба в жп депо в Сан Хосе, няколко души са загинали

OFFNews 26 май 2021 в 20:40 1438 0

Снимка pixabay

Въоръжен мъж откри огън в двора на жп депо в Сан Хосе, Калифорния, при което пострадаха много хора, има и жертви, съобщи заместник-шериф Ръсел Дейвис от окръг Санта Клара, цитиран от Си Ен Ен.

Заподозреният мъж също е загинал, без до момента да се уточнява как. Сред жертвите има служители на Транспортната компания на долината Санта Клара (VTA), а степента на нараняванията им все още не е известна, каза Дейвис.

Властите са получили редица обаждания на спешния телефон 911 около 6:34 ч. местно време, в които се казва, че е имало изстрели в близост до контролен център на VTA, депо, в което стоят множество леки железопътни влакове и има ремонтна зона, каза Дейвис.

Служители на реда и пожарната служба реагираха на инцидента, използвайки техния "протокол за активна стрелба", допълни Дейвис.

Председателят на борда на директорите на VTA Глен Хендрикс заяви, че стрелбата е станала в двора на съоръжението, но не и в оперативния контролен център.

"Днес се случи ужасна трагедия и мислите и любовта ни са отправени към семейството на VTA, организацията и това, през което трябваше да преминат", каза Хендрикс.

VTA е компания за обществен транспорт, която обслужва автобусни и лекотоварни железопътни линии в долината на Санта Клара и в която работят около 2000 работници.

Агенти от Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви (ATF) се отзоваха на местопроизшествието, а губернаторът на Калифорния Гавин Нюзъм заяви, че наблюдава ситуацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !