Стрелба на две места в САЩ, има загинали и ранени

OFFNews 16 май 2022 в 07:48 1295 0

Лагуна Уудс

Снимка БТА

60-годдишен стреляв презвитерианска църква в Калифорния

Един човек е загинал, още четирима са тежко ранени при стрелба в презвитерианска църква в град в южната част на Калифорния, предаде Асошиейтед прес. 

Задържан е един заподозрян от енориашите в църква "Женева" в град Лагуна Уудс, на около 80 км югоизточно от Лос Анджелис.

Пети човек е получил леки наранявания. Всички пострадали са възрастни хора от азиатски произход. Лагуна Уудс е построен като общност за възрастни хора, а по-късно става град. Повече от 80 процента от жителите на града с население от 18 000 души са на възраст най-малко 65 години.

Заместник-шерифът на окръг Ориндж Джеф Халок каза, че заподозреният за стрелбата е азиатец на около 60 години. Мотивите му не са известни към момента, но според властите той не е част от местната общност. 

Между 30 и 40 членове на Тайванската презвитерианска църква в Ървайн се били събрали на обяд след сутрешната църковна служба, когато избухнала стрелбата. Енориашите успели дори да вържат, уточнява БТА. Когато пристигнали шерифите, заподозреният вече бил обезвреден.

От службата на шерифа определиха действията им като "изключителен героизъм и смелост".

Стрелба възникна и на оживен битпазар в град Хюстън в щата Тексас, предаде Асошиейтед прес. При нападението са убити двама души, а други трима са откарани в болница с наранявания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!