Стотици хиляди на протести в САЩ с искане за по-строг контрол над оръжията

OFFNews 24 март 2018 в 19:47 4254 2

Масови протести в САЩ заляха улиците с искане да бъде затегнат контролът над оръжията. Демонстрациите са със слоган "Марш за нашите животи" и е воден от предимно студентски групи.

Протестите са в цялата страна и се родиха след поредната училищна стрелба, която отне живота на 17 души миналият месец във Флорида, пише Би Би Си.

500 хил. души се очакват във Вашингтон, планирани са над 800 протеста в цялата страна.

Сред демонстрантите могат да се видят плакати „Ние сме промяната”, „Повече няма да мълчим”, „Вън парите на оръжейното лоби от политиката”.

Демонстрации от солидарност имаше в Лондон, Женева, Сидни и Токио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11698

2

Johann

25.03 2018 в 01:07

Първо няма т.н. безконтролна продажба на оръжие както е написано по-долу-казвам го от собствен опит защото притежавам и самоозарядна карабина ,както и пистолет. Винаги се правят проверки във ФБИ-едни по бързо,другаде по-бавно. Това което става в момента в САЩ е поредната истерия на демократите които в идиотията си да превърнат тази държава в социалистическо блато вече не знаят граници. Когато психопатът за когото полицията и ФБИ са били 30 и кусур пъти получавали сигнали че има намерение за стрелба в училище никой не е взел мерки. Когато застреля децата обвиниха оръжието,когато белия застреля черен обвиниха човека. Това е поредното лицемерие на левите движения. Щатите -Илинойск,Мариланд,Вашингтон имат едни от най-строгите закони за притежание на оръжие и най-много загинали от престрелки. Държавата с най-много оръжие на глава от населението-Швейцария е и с най-ниско ниво на убийства.Хондурас-с най строги закони и с най-много убийства.
 
X

Да помогнем на украинските деца!