Quantcast

Стотина обгазени мигранти в Идомени при опит да преминат в Македония

OFFNews Последна промяна на 13 април 2016 в 16:06 1884 4

Полицията отблъсна мигрантите със сълзотворен газ, преди да достигнат оградата

Мароканци и афганистанци направиха пореден опит да преминат македонската граница в раойона на Идомени и бяха отблъснати със сълзотворен газ. Гръцките специални части за борба с безредиците прекъснаха достъпа на бежанците до граничната ограда.

Лекарите оказаха помощ на над 100 души, пострадали от сълзотворния газ. Сред тях отново има деца. Властите предполагат, че група доброволци и благотворителни активисти са призовали бежанците да атакуват границата, като са им обещавали, че по този начин ще принудят европейските страни да позволят прехвърлянето им в Германия.

Европейската комисия отправи искане към гръцките власти незабавно да се прехвърлят хората от Идомени в лагери в страната. От Брюксел изказаха възмущение срещу действията на доброволци, които лъжат мигрантите, че македонската граница ще бъде отворена, ако мигрантите протестират или щурмуват граничната ограда. Гръцките власти се опитват да овладеят напрежението и да убедят бежанците, че това са незаконни действия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.04 2016 в 20:26

Преди 75 г в лагерите какъв газ ползваха?!

13.04 2016 в 18:45

Разправяха, че до неотнавна сме имале едно от най-добрите разузнавания в света. Дали още е така?...
Каква по-добра възможност за упражняване на разузнавателни умения от това да се РАЗУЗНАЕ кои именно са доброволците-провокатори, от които вече открито се възмутиха дори и от ЕК (бастиона на бюрокрацията в Европа!), да не говорим за местните гърци от Идомени. Щото току-виж се оказало, че са платени от съвсем конкретни места.
Обстановката по границите е безконтролна, сиреч е благодатна за всякакви разузнавателни мероприятия... стига да има кой да ги направи!

13.04 2016 в 16:53

Стига са си играли на шикалки. Не разбраха ли макетата, че докато не застрелят някой и друг "доброволец" и "водач" или пък "организатор" на тия "спонтанни" протести няма да излязат на глава с тази тумба с преобладавощо афганистано-пакистано-иракски произход!
Да идват краваристанците и да си ги товарят на кораби от Тирана и друм към усата!

13.04 2016 в 16:37

Тия либерастки активисти трябва да бъдат разстреляни като подривните вражески агенти каквито са.