Афганистанци и кюрди се сбиха в Идомени, запалиха вагон

OFFNews Последна промяна на 12 април 2016 в 15:30 3427 5

vlak
Ситуацията бе овладяна след намеса на гръцката полиция.

Две групи мигранти – афганистанци и кюрди, се сбиха на железопътна линия край Идомени.
При сблъсъка чужденците хвърляха камъни по вагон в близост и впоследствие го запалиха. Гръцката полиция се намеси и овладя ситуацията, предадоха информационните агенции.

Ново напрежение възникна в края на миналата седмица на гръцко-македонската граница по вина на Атина.

В неделя хиляди мигранти с викове "Аллах Акбар" нападнаха с камъни македонските и европейски граничари, които пазят македонско-гръцката граница. Нападателите бяха отблъснати с цената на десетки ранени от страна на македонските сили.
Брюксел поиска на 11 април 2016 г. от Гърция незабавно да изпрати мигрантите от Идомени (Сухово) в предназначените за целта лагери във вътрешността на страната. ЕК също така призова неправителствените организации, които активно подпомагат мигрантите, да спрат да ги заблуждават с невярната информация, че могат да преминат гръцко-македонската граница. Едно подобно преминаване ще бъде грубо нарушение на постигнатите на 7-8 март договорености на срещата на върха на ЕС, които гласят, че Балканският маршрут е затворен за мигрантите от Гърция и те не могат да го използват, за да достигнат до Европа.
Македонският президент Георге Иванов призова снощи гръцките власти да сътрудничат и да започнат да изпълняват решението от Брюксел за закриване на Балканския маршрут. "Ако Гърция сътрудничи, няма да има инциденти и т.нар. доброволци няма да манипулират мигрантите в лагера Идомени (Сухово)", добави той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.04 2016 в 09:11

Византийски номера. Поздравления за offnews за обективността на статията.

12.04 2016 в 23:57

Прекрасна демонстрация на автентични културни обичаи. Трябва да ръкопляскате, а не да се възмущавате.

12.04 2016 в 16:49

Тези полу-животни се опитват да пренесат собствените си вражди и порядки в Европа. А любителите на еднополовата любов от БХК се мъчат да им стават адвокати. Европейците с бързи темпове се събуждат! В Европа няма място за ислям и платени манипулатори, които защитават ислямските интереси!

12.04 2016 в 16:46

#1 По-педалски коментар не бях чел днеска ,баси ислямисткото глупаво тролче дето си ,честно ;)!!!!

12.04 2016 в 16:16

"абе ислямофобски боклуци, като ги биете само повече ги радикализирате, какво като викали алах акбар докато опитват буквално нашествие, колко престъпления са извършени от афганистанци или кюрди? нищо, те се множат повече от вас и ще ви завземат така или иначе, на изчезване сте зли расисти такива"

- muncho, борец за толерантност, разбирателство и цивилизованост