Столтенберг: Ако Путин спечели войната в Украйна, има опасност да не спре дотам

OFFNews 14 декември 2023 в 15:04 2874 4

Столтенберг

Снимка ЕПА/БГНЕС

Йенс Столтенберг

Ако Русия спечели войната в Украйна, съществува "реална опасност" руският президент Владимир Путин да не спре дотам, предупреди генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от Франс прес и БТА.

"Ако Путин спечели в Украйна, има реална опасност агресията му да не спре дотам. Нашата подкрепа не е благотворителност, това е инвестиция в нашата сигурност", добави той в момент, когато руският президент Владимир Путин заяви от Москва, че руските сили подобряват позициите си по почти цялата фронтова линия в Украйна.

По думите на Столтенберг "спирането на военната помощ за Киев само ще удължи войната, а няма да сложи край" и че "единственият начин за постигане на траен и справедлив мир е да бъде убеден руският президент Путин, че няма да спечели на бойното поле".

"А единственият начин да се уверим, че президентът Путин ще разбере, че няма да спечели на бойното поле, е да продължим да подкрепяме Украйна", подчерта генералният секретар на НАТО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

4

edin slep

14.12 2023 в 22:14

Украинците когато се сдобият с модерна авиация, е спукана работата на Рашистан. Време е за битки между Ф16, макар и стар и прехвалените руски СУ и МиГ, да стане ясно кой на какво ниво е.

Снаряди са нужни на украинците, оръжие вече сякаш имат.

10298

3

AntiZ

14.12 2023 в 21:25

Приказки от сорта "ако спечели" червеят от Кремъл, са вредни! Няма как да спечели нищо друго, освен парче олово в монгоидната му мутра!

14048

2

voododoll

14.12 2023 в 15:13

Ами редно е вече 2 години ок как почна тоя геноцид, да се сетитие и да пратите армия в Киев и Одеса. И да го принудите да се изтегли или да влезе във война с НАТО и САЩ...

-529

1

6екеr4о

14.12 2023 в 15:13

Тези свои твърдения Генералният секретар е повтарял многократно, но на мен ми се иска представителите на Западния политически елит не само да го чуят, а и да го разберат!

На УкраИна освен съболезнования ѝ трябват оръжие, оръжие и пак оръжие!!!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика