Стив Банън ще помага на Орбан за Евроизбори 2019

OFFNews 17 ноември 2018 в 21:45 2445 1

Снимка AFP

Стив Банън, бишият политически стратег на президента на САЩ Доналд Тръмп, планира да работи за унгарския премиер Виктор Орбан.

Това съобщи самият Банън в интервю за телевизия Ер Те Ел, предаде Ройтерс.

Той ще помага на Орбан по време на предизборната кампания за Европейския парламент догодина.

Стив Банън, който е считан за архитекта на изборната победа на Тръмп през 2016 г., е в основа на "Движение", чиято цел е да бъдат избрани десни националисти и популисти на европейските избори през май.

Банън, който миналата година изнесе публична лекция в Будапеща, каза, че вече няколко пъти е посещавал унгарската столица и се е срещал с Орбан и негови сътрудници, като срещите не са били оповестявани.

"Ако можех, щях да направя централата на движението в Будапеща. Толкова ми харесва. Но очевидно не е практично. Ще прекараме много време в Унгария в периода до изборния ден", каза Банън в интервюто, публикувано късно снощи.

През август 2017 г. Тръмп уволни главния политически стратег на Белия дом и свой най-приближен помощник Стив Банън. Според медиите той си е навлякъл гнева на президента, като е изнасял поверителна информация на пресата, за да навреди на вътрешните си врагове в Белия дом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови