Стената на Тръмп все по-близо до реалността

OFFNews 25 януари 2017 в 10:22 14924 5

"Чака ни голям ден за американската национална сигурност" - с тези думи американският президент Доналд Тръмп обяви плановете си за засилване на контрола по границите и емиграцията, включително и построяването на стена срещу емигрантите от Мексико.

Очаква се през следващите дни президентът Тръмп ударно да подписва укази, които са били като част обещанията по време на предизборната му кампания, пише Би Би Си.

Тръмп ще издаде указ, който ще наложи "изключителен контрол" над хората, влизащи в САЩ от 7 държави в Африка и Близкия Изток.

Построяването на стена по границата с Мексико беше една от ракетите-носители в предизборните обещания на Тръмп.

Също така американският президент ще вземе мерки срещу т.нар. "убежищни" градове, които имат специална политика към бежанците, която защитава емигрантите без документи.

Замахът на Тръмп, с който започна мандата си, не остава и без критици. Правозащитни организации вече се обявиха против мерките на американския президент.

"Той се обяви за мюсюлманска забрана и сега прави първи стъпки за това. Не се търпи. Американците са по-добри от това", каза Трита Парси от Националния Ирански Американски Съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

4

косата

25.01 2017 в 12:24

Стените не са ли доказано неефективен начин за управление? Справка - берлинската, китайската ...

12162

3

Питанка

25.01 2017 в 12:19

Трита Парси може да се завърне в родината си Иран, ако не му допада Тръмп.
 
X

Да помогнем на украинските деца!