Сръбското МВнР пита Молдова защо не пуска Брегович на нейна земя

OFFNews 21 август 2023 в 13:32 2164 1

Брегович

Снимка Архив

Горан Брегович

Министерството на външните работи на Сърбия поиска обяснение от МВнР на Молдова заради отказа на молдовските власти да разрешат на световноизвестния музикант Горан Брегович да влезе в Молдова, съобщи ръководителят на сръбската дипломация Ивица Дачич, цитиран Танюг и БТА.

Дачич подчерта, че подобно решение не е в съответствие с традиционно приятелските отношения между двете държави. И допълни, че това решение е предизвикало много негативни реакции и е било осъдено от обществеността в Сърбия.

Дачич посочи още, че Брегович е свирил по целия свят и никога не е имал подобни проблеми, когато е посещавал която и да е страна.

Организаторите на Фестивала за музика, изпълнявана на китара, който се провежда в Молдова, съобщиха по-рано, че Брегович не е бил допуснат в страната, въпреки че вече е кацнал на летището в Кишинев, и затова няма да може да изнесе концерт на този фестивал с групата си. Мотивите за това решение на властите не бяха обявени.

Възможно е Брегович да е "пропуснал да обясни целта на посещението", съобщи Спутник Молдова.

Брегович се извини, че не може да участва във фестивала, съобщи сайтът на организаторите на фестивала.

"Бяхме много разочаровани, когато не ни разрешиха да влезем в Молдова на летището в Кишинев без официално обяснение“, каза Брегович. Той посочи, че обикаля цяла Европа със своите музиканти и никъде не е имало проблеми.

"Много обичам страната ви и се радвам на всяка възможност да свиря в Молдова особено на такъв ярък и уникален фестивал. Много съжалявам, че този път бях лишен от радостта и удоволствието да се появя пред вас", подчерта Брегович.

Световноизвестният музикант обеща, че той и екипът му ще се погрижат следващото представяне в Молдова да мине без проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

2

БотоксПутю

21.08 2023 в 22:04

През 1914, когато Русия анексира незаконно Крим, горният веднага дотърча по покана на Путин да изнася концерти на полуострова. Знаем, че Путин плаща щедро в интерес на имиджа си - на артисти, музиканти, политици, спортисти....
 
X

Да помогнем на украинските деца!