Споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа, 6-членно семейство убито тази нощ

OFFNews Последна промяна на 14 ноември 2019 в 07:54 1089 0

Снимка Архив

Споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа влезе в сила в 5.30 ч. тази сутрин, съобщи АФП. 

То е било постигнато с посредничеството на Египет и е било одобрено от палестинските групировки, включително от Ислямски джихад. Предвижда се групировките да гарантират възстановяването на спокойствието в ивицата Газа и да поддържат мира по време на демонстрации. Израел от своя страна се задължава да прекрати военните действия и да спазва прекратяването на огъня по време на палестинските демонстрации. 

По-рано тази нощ шестима палестински цивилни, всички те от едно семейство, бяха убити при израелски въздушен удар в ивицата Газа срещу "елементи от Ислямски джихад", съобщи БТА. Сред жертвите са 3 деца и две жени. 12 души са били ранени при атаката. Същевременно към територията на Израел са били изстреляни 350 ракети. 

С това общият брой на убитите в ивицата Газа през последните 48 часа достигна 32. Поне една трета от жертвите са цивилни. 

Насилието избухна, след като един от командирите на военното крило на Ислямски джихад, Баха Абу ал Ата, бе убит при израелски въздушен удар във вторник сутринта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови