Спират делото срещу Строс-Кан за групово изнасилване

23 септември 2012 в 12:25 1410 0

Доминик Строс-Кан
Доминик Строс-Кан

Френската прокуратура ще прекрати разследването срещу бившия шев на МВФ Доминик Строс-Кан за групово изнасилване по време на оргия във Вашингтон.

Очаква се разследването да бъде прекратено всеки момент, съобщи в. „Фигаро".

„Сексуалните игри“ са били по взаимно съгласие. Следствието реши, че е направило всичко възможно и внесе събраните материали в прокуратурата. Предстои разследването да бъде прекратено“, пише изданието, като допълва, че ключовата свидетелка по делото е оттеглила показанията си.

Обвиненията срещу Доминик Строс-Кан, повдигнати през май, се основаваха на разказите на две компаньонки, които твърдели, че колективните изнасилвания били извършени в периода 15-18 декември 2010 г. в американската столица.

Разследването започна като част от аферата "Карлтън" - подозрения за мрежа от нелегална проституция, действала в едноименния хотел във френския град Лил. 

Едната от свидетелките - 25-годишна белгийка, представена като Мари-Ан, разказала по време на разпита, че Строс-Кан е упражнил сила над нея. По думите ú други трима присъстващи мъже не направили нищо, за да му попречат да осъществи с нея анален контакт, въпреки нейния отказ.

Освен бившия шеф на МВФ в партитата са участвали също Давид Роке, директор на филиал на строителната компания, Фабрис Пашковски, ръководител на медицинска компания, както и Кристоф Лагард, комисар и бивш директор на службата по сигурността в Лил.

От своя страна Доминик Строс-Кан отрече да е упражнявал на насилие над жени. Той допълни, че срещу него се води кампания за линчуване.

Миналата година Строс-Кан беше обвинен в изнасилване на камериерка в хотел в Ню Йорк. Разследването беше прекратено поради липса на доказателства, но заради скандала той беше принуден да подаде оставка от поста си в МВФ и да се откаже от желанието си за участие в президентските избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови