Сорос дал 400 000 паунда за анти-Брекзит кампании

OFFNews 08 февруари 2018 в 13:59 2905 0

Джордж Сорос

Американският милиардер Джордж Сорос е дарил 400 000 британски лири (над 550 000 долара) на активистка група, която се опитва да предотврати излизането на Великобритания от Европейския съюз, предаде БТА.

Това станало ясно от съобщение на активистката група "Най-доброто за Великобритания", която обявила, че дарението е направено чрез фондациите на Сорос.

Противниците на Брекзита твърдят, че излизането от ЕС ще е най-голямата грешка на Великобритания след Втората световна война и ще подкопае политическото и финансовото влияние, което страната има. Според привържениците на Брекзита обаче той ще освободи Великобритания от един доминиран от Германия експеримент и в крайна сметка британската икономика ще започне да процъфтява, отбелязва Ройтерс.

Премиерът Тереза Мей казва, че Великобритания ще напусне ЕС на 29 март догодина и няма да има нов референдум по въпроса.

Ройтерс припомня, че милиардерът от унгарски произход придоби световна известност през 1992 г., залагайки успешно срещу британската лира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови